KORT OPPSUMMERING AV SITUATIONEN I FUKUSHIMA, JAPAN

2013: APOKALYPSEN FORTSÄTTER i FUKUSHIMA, JAPAN March 2011 med 3 katastrofer:

JORDBÄVNING på 9.1, - utplånade TSUNAMI + KÄRNKRAFTHAVARI - Information hälls tillbaka,”..för att förhindra panik.”

Hela Japan förflyttades 2 meter, Byen Sendai 7 meter! Thernobyl var EN reactor - Fukushima är FYRA.

“THE ONGOING NUCLEAR CATASTROPHE IN JAPAN IS VERY SERIOUS, BUT IT IS PART OF A MUCH LARGER DRAMA. IN THE PAST, ONE WOULD HAVE SPOKEN OF AN ACT OF GOD’, WHICH IS JUST ANOTHER WAY OF SAYING THAT MANKIND IS NOT THE MASTER OF EVERYTHING. Bertrand Barré, AREVA

torsdag 26. mai 2011

Greenpeace: Situationen i havet värre än vi troddeFör två veckor sen släppte vi preliminära resultat från vår marina strålning arbete utanför Japans kust, nära det smält ner och läckande Fukushima Daiichi kärnkraftverk. Dessa resultat visade oroande gränsvärden för radioaktivitet i tång - en stapelvara i den japanska kosten.
Efter att ha svårigheter att hitta ett labb i Japan för att göra detaljerade analyser, skickade vi prover av alger, fisk och skaldjur som samlats in av våra team strålning både på land och på Rainbow till professionella labb i Frankrike och Belgien. Resultaten av detaljer analysen är tillbaka - och vi kan säga att situationen i havet längs kusten Fukushima är värre än vi ursprungligen trodde.
De nya uppgifterna visar att vissa alger kontamineringsgrader är inte bara 50 gånger högre än gränsvärdena - mycket högre än våra ursprungliga mätningarna visade - men också att föroreningar sprids över ett stort område, och accumulerar i havs livet, snarare än att bara tynnas ut slik de japanska myndigheterna hävdade ursprungligen skulle hända.

Andra prover uppvisade lägre än väntat halter av cesium, men mycket högre nivåer av jod än väntat, vilket väcker allvarliga farhågor om att förorenat vatten ständigt läcker från kärnkraftverket.

Jod har en kort halveringstid på cirka åtta dagar, att jämföra med cesiumisotoper "halveringstider på två år eller mer. Efter att ha högre jod nivåer än cesium indikerar att det finns en betydande, pågående utsläpp av förorenat vatten som kommer från den skadade anläggningen - trots att myndigheterna bara officiellt erkänna att tre utsläpp i havet hittills.Detta kan få allvarliga, långvariga effekter på det marina ekosystemet och alla de som är beroende av den för sitt uppehälle.

De flesta av fisk och skaldjur vi urvalet visade sig innehålla halter av radioaktivitet över lagstadgade gränser för kontaminering av livsmedel, som bedömer bara er en av multipla, kroniska strålningskällor exponering dem som bor i större Fukushima området står inför.

I april ökade myndigheterna officiella gränsvärden för halter av strålning till 
20 mSv per år för alla - även barn.Men detta står endast för extern exponering - radioaktivt material som sväljas, inhaleras eller absorberas genom huden, ökar exponeringen och risken att utveckla cancer och andra strålning sjukdomar.

Det räcker inte för myndigheterna att hålla sätta plåster på varje problem som det verkar de gör. Den japanska regeringen måste inleda en omfattande, pågående analys av den marina miljön längs kusten Fukushima, helt uppge all information om utsläpp av förorenat vatten, och göra proaktivt skydd och insatser för ersättning till stöd för dem som drabbas hårdast och riskerar denna katastrof.


Bild - samla in prover i närheten av Fukushima. Vänster till höger: Giorgia Monti av Greenpeace Italien (längst till vänster på bilden), Sakyo Noda av Greenpeace Japan, Tuomas Heikkilä (kör båt), Jacob Namminga (på baksidan av båt). Crew från Rainbow Warrior samla havsvatten och sjögräs prover för att kontrollera för kontaminering strålningsnivåer som Greenpeace fartyg seglar upp den östra kusten av Japan, i närheten av Fukushima. 2011/05/05 © Jeremy Sutton-Hibbert / Greenpeace

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Feel welcome to leave a comment!