KORT OPPSUMMERING AV SITUATIONEN I FUKUSHIMA, JAPAN

2013: APOKALYPSEN FORTSÄTTER i FUKUSHIMA, JAPAN March 2011 med 3 katastrofer:

JORDBÄVNING på 9.1, - utplånade TSUNAMI + KÄRNKRAFTHAVARI - Information hälls tillbaka,”..för att förhindra panik.”

Hela Japan förflyttades 2 meter, Byen Sendai 7 meter! Thernobyl var EN reactor - Fukushima är FYRA.

“THE ONGOING NUCLEAR CATASTROPHE IN JAPAN IS VERY SERIOUS, BUT IT IS PART OF A MUCH LARGER DRAMA. IN THE PAST, ONE WOULD HAVE SPOKEN OF AN ACT OF GOD’, WHICH IS JUST ANOTHER WAY OF SAYING THAT MANKIND IS NOT THE MASTER OF EVERYTHING. Bertrand Barré, AREVA

søndag 20. november 2011

China syndrom uundvikerlig säger arkitekten av no 3 reaktorn, Uehara Haruo


Uehara Haruo. Källa: Fukushima Diary


Reaktor 4. Bild från Juni -11. Källa: Tepco
Haruo säger detta i en intervju 17.november. Tepcos förklaringar är förnuftsstridigt och ett China syndrom är ounvikerligt.
Den smältande bränslen har läckt ut ur inneslutningen (containment vessel) och genom sement golvet ner i grunden. Om bränslet har nådd en del av det underjordiska vattenkällan, så vill det förorena grundvatten, jord och havet.
Om vattnet i grunden blir värmet upp av atombränslet för länge, vill det utlösa en hydrovulkanisk explosion.  

Det är inga nya åsikter – Arnie Gundersen berättade om detta för månader sedan. Men jag har inte hört det offentligt av en Japaner innan i japansk media. I Japan försöker man att övertyga folk om att det inte är någon fara, att livet kan återgå till det normala – men livet vlill adri mer bli som det var i Japan.

Chernobyl. Källa: Ippnw-students.org
I filmen om Chernobyl som du hittar under egen sida på bloggen min, berättar de om hur rädda dom var för att just det här skulle hända med reaktorn i Chernobyl. Resultatet av det kunde bli, att stora delar av Europa hade blivit ödemark och inte möjlig att leva i.
Det de gjorde i Chernobyl, som du kan se autentiska upptak ifrån på filmen, var att gräva en jättelång tunnel under jorden bort till reaktoren, grävde ut ett stort rum under reaktorn och fyllde igen med sement och något som ville stoppa härsmeltan, jag undrar om det var bly. Ni får kolla och se själv. Det är alldeles otroligt vad de klarar att uträtta. Men så kallade Russland också in 600 000 män från militärhet som gjorde en gigant insats här.

Japan blev uppfordrat att sätta in tilltak för att förhindra an läcka att sprida sig, men det var oroväckande tyst.  
Kanske tänkte de på pengar, kanske tänkte de att skadan redan var gjort..? Undrar om vi får veta någon gång.
         Livedoor news    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Feel welcome to leave a comment!