KORT OPPSUMMERING AV SITUATIONEN I FUKUSHIMA, JAPAN

2013: APOKALYPSEN FORTSÄTTER i FUKUSHIMA, JAPAN March 2011 med 3 katastrofer:

JORDBÄVNING på 9.1, - utplånade TSUNAMI + KÄRNKRAFTHAVARI - Information hälls tillbaka,”..för att förhindra panik.”

Hela Japan förflyttades 2 meter, Byen Sendai 7 meter! Thernobyl var EN reactor - Fukushima är FYRA.

“THE ONGOING NUCLEAR CATASTROPHE IN JAPAN IS VERY SERIOUS, BUT IT IS PART OF A MUCH LARGER DRAMA. IN THE PAST, ONE WOULD HAVE SPOKEN OF AN ACT OF GOD’, WHICH IS JUST ANOTHER WAY OF SAYING THAT MANKIND IS NOT THE MASTER OF EVERYTHING. Bertrand Barré, AREVA

tirsdag 13. september 2011

Info om Fukushima censureras - samtidigt ärklaras reaktorna stabila!

TEPCO ger ut mycket censurerad rapport om atomolyckan i Fukushima


Titta hur info om kärnkraftsolyckan censureras.(Mainichi) 

En vetenskapliga kommitté säger att den har fått en kraftigt censurerad rapport från Tokyo Electric Power Co (TEPCO) om vad som händt vid kärnkraftsolyckan vid Fukushima.

Panelen, som leds av Hiroshi Kawauchi av den regerande Demokratiska partiet i Japan, sade att det behövde manualer och andra relevanta dokument för att utforska orsaken till den pågående nukleära katastrofen.

Den 6-sidors manual för kärnkraftsolyckor TEPCO lämnade var uppdelad i fyra sektioner." Dokumentet var dock nästan oläsliga eftersom det mesta av det hade ---- svarta sladdar. Även avsnitt som var kvar synliga hade hål, så meningen försvann! "TEPCO försvarade censuren av dokumentet med att det kan orsaka problem vidrörande skydd av kärnfysiskt material.

Ordförande Kawauchi sade mörkläggingen av dokumentet är mycket beklagligt.

Samtidigt säger IAEA, Internationala Atom energi byrået, att atomreaktorerna i Fukushima är stabila – och det even om Tepco inte vill berätta enligt rapporten du kan se ovanför!


Dom är MER stabila nu, vid att dom har fixat nya kylsystem. Even om dom inte fungerar optimalt, så är det bättre än att pösa på tonnevis med vatten varje dag för att kyla när dom. Det är bra.

MEN-
det är ingen som vet exakt hur man skall lösa alla problemen – häller inte hur lång tid det skall ta. Någon säger 1 år, någon säger 100 år.
Kolla bara etiketter på bloggen om Arnie Gundersen eller Michio Kaku - dom är uavhengiga experter (inte betalt av atomindustrien)  som kan beretta hur situationen är i Fukushima.


Så uttalanden från IAEA får inte betyda att dom har tenkt att redusera informationen från Fukushima ytterligere!OCH - Fukushima är inte mer stabilt än att det när som helst kan komma nye STORE radioaktiva utsläpp – ett nytt skalv kan få reaktor 4 att kollapsa. Et slikt scenarioär okänt. Likadan situationen med 3 stk härsmälta, där man inte kan utesluta att den smältade magman kan gå när i grunden och utveckla et såkallad China Syndrom, där magman mötar vatten och förorsakar en atom explosion.Reaktorerna läcker fortfarande radioaktivitet. Innredningen dom bygger över reaktor 1, är primärt för att reducera strålnivået nede i reaktorn – den är så hög att det inte går att arbeta där. Tyvärr betyder det inte att strålningen till utomvärden vill försvinna – den radioaktiva ångan måste gå NÅGONSTANS – men man kan hoppas att dom får ned radioaktiviteten en del med filtrar.Sen har man lecka till grunden och till havet också. Japanske myndigheter vill att livet skall gå vidare som normalt – men det kan inte det. Maten är radioaktiv, fisken, risen – detta som japanerna eter så mycket av. Jorden, grönsakerna, lekplatserna, regnet…

I stora områden runt Fukushima är mycket radioaktivt. Många av dom områden är inte evakuerade.

Men det är en stor mäktig atomindustri som har sitt att sega här också. Många länder er avhängige av atomkraft, många länder tjänar stora summar på att producera material eller utstyr till kärnkraft.Oskarshamnvverket, abb.se

Fukushima har fått många länder till att sätta frågetecken vid deras eget lands atompolitik och säkerhet – Hur är egentligen säkerheten vid våra atomkraftvärk? Vad om något sådant skulle hända i vårt land? Kan vi klara av att evakuera så många?


Vet du att även här i Sverige är frågan om hur många man skall evakuera också en ekonomisk fråga? Är det ok att det skall vara så?

Är det en ok pris att betala för att vi skall ha kärnkraft?

Jag tycker inte det.

För att beskriva lite av det som är verkligheten, avsluttar jag med noen överskrifter om Japan i dag hos Enenews. Bara av den första överskriften, kan ni se att det strider stärkt imot att reaktorerna skulle vara stabila – man kan inte lita på dom:

Japan Gov't förbereder för ytterligare storskalig strålning som avges från Fukushima -beredskapsövning på måndagen förutsatte ytterligare härdsmälta nr 3 reaktorhärden
13 september 2011 kl 15:24
GSDF håller borren nödutrymning nära drabbade Fukushima kärnkraftverket, Mainichi,... Läs mer

17 kommentarer
BBC-reporter mäter upp till 30 mikrosievert / timme strax innanför säkerhetszon-"Jag vägrar att tänka på det", säger lokal bonde
13 september 2011 kl 14:35
Inne Japans kärn spöke zon, BBC David Shukman, September 13, ... Läs mer

10 kommentarer
Mag
: "Stora mängder" av neptunium-239 flög minst 60km från Fukushima härdsmältor -sönderfaller till plutonium-239
13 september 2011 kl 13:16
Nikkan SPA Magazine: Forskare säger stor mängd neptunium-239 Även i ... Läs mer

17 kommentarer
Rapportera:
Japan Gov't försöka stoppa medborgare från att ta sina egna strålningsmätningar-NHK
13 september 2011 kl 04:52
Tweet: På morgonens NHK "söndag Debatt"-program, Liberaldemokratiska partiet ... Läs merKällor:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Feel welcome to leave a comment!