KORT OPPSUMMERING AV SITUATIONEN I FUKUSHIMA, JAPAN

2013: APOKALYPSEN FORTSÄTTER i FUKUSHIMA, JAPAN March 2011 med 3 katastrofer:

JORDBÄVNING på 9.1, - utplånade TSUNAMI + KÄRNKRAFTHAVARI - Information hälls tillbaka,”..för att förhindra panik.”

Hela Japan förflyttades 2 meter, Byen Sendai 7 meter! Thernobyl var EN reactor - Fukushima är FYRA.

“THE ONGOING NUCLEAR CATASTROPHE IN JAPAN IS VERY SERIOUS, BUT IT IS PART OF A MUCH LARGER DRAMA. IN THE PAST, ONE WOULD HAVE SPOKEN OF AN ACT OF GOD’, WHICH IS JUST ANOTHER WAY OF SAYING THAT MANKIND IS NOT THE MASTER OF EVERYTHING. Bertrand Barré, AREVA

søndag 3. juli 2011

"Fukushima: Som ett annat univers"


Jan Beranek, som är med ett team av Greenpeaceaktivister som undersöker följderna av  Fukushima kärnkraftsolyckan, säger japanska invånare uppmuntras att återvända till sitt normala liv omedvetna om de faror de möter i det förorenade området. 

"Jag tycker personligen att det är mycket oroande, eftersom å ena sidan ser jag de japanska myndigheterna tvingar människor och samhället att komma tillbaka till det normala ... Men samtidigt finns det fortfarande extremt höga nivåer av strålning och förorening av mark , och även potentiellt i maten.”

 "Detta är bara otroligt eftersom det vid dessa nivåer av exponering  verkligen utgör en risk för liv och människors hälsa, säger Beranek. Om du drar en parallell till Tjernobyl-katastrofen, så beslöt faktiskt Sovjet att evakuera alla som bodde på den plats där strålning var tre eller fyra gånger lägre än vad vi ser i Fukushima City idag ", tillade Beranek, som personligen besökte Tjernobyl området efter katastrofen 1986

 Utöver att göra sitt självständiga arbete, sätter Greenpeace också press på den japanska regeringen för att att samla in och ge mer information om föroreningen, säger Beranek. "Vi har faktiskt tvingad regeringen att till exempel utöka övervakningen av havet. Och vi också höra att regeringen nu ser över åtminstone en del av de skyddsåtgärder för barn, och det är definitivt bra att se.

Men regeringen är altför långsam och gör för lite jämfört med vad situationen behövar ", sier han.

.Aktivisten hoppas att konsekvenserna av Fukushima katastrofen kommer att göra att Japan och andra nationer ändrar sin inställning till kärnkraften och vill fasa ut det. Det finns en sådan förändring redan i Tyskland, Italien och Schweiz. "Kärnkraft, som vi sett, är i sig osäkert.

 Det finns alltid en oförutsägbar kombination av naturkatastrofer, tekniska fel, mänskliga fel som kan resultera i en situation när en reaktor blir okontrollerbar mycket snabbt. Det är en fråga om ett fåtal timmar innan full härdsmälta händer.

Det är osäkert att ta risker och fortsätta med kärnkraft, " sier Beranek.

Källa: RT 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Feel welcome to leave a comment!