KORT OPPSUMMERING AV SITUATIONEN I FUKUSHIMA, JAPAN

2013: APOKALYPSEN FORTSÄTTER i FUKUSHIMA, JAPAN March 2011 med 3 katastrofer:

JORDBÄVNING på 9.1, - utplånade TSUNAMI + KÄRNKRAFTHAVARI - Information hälls tillbaka,”..för att förhindra panik.”

Hela Japan förflyttades 2 meter, Byen Sendai 7 meter! Thernobyl var EN reactor - Fukushima är FYRA.

“THE ONGOING NUCLEAR CATASTROPHE IN JAPAN IS VERY SERIOUS, BUT IT IS PART OF A MUCH LARGER DRAMA. IN THE PAST, ONE WOULD HAVE SPOKEN OF AN ACT OF GOD’, WHICH IS JUST ANOTHER WAY OF SAYING THAT MANKIND IS NOT THE MASTER OF EVERYTHING. Bertrand Barré, AREVA

torsdag 19. april 2012

Varnar för världskatastrof 86 x värre än Chernobyl! (VIDEO)





I över ett år har man visst om det, men inte många offentliga personer har talat högt om det. 
Japans tidligare ambassadör i Sveits, Mitsuhei Murata, uttalar att om reaktor 4 kollapsar, något som många tjänstemän fryktar, vill världen stå överför en världskatastrof som är hela 86 gånger större än Chernobyl. 
Reaktor 4 utgör 10 gånger så mycket cacium 137 som Chernobyl. Dette vil ütgöra så stor radioaktivitet att man må evakuera hela anläggningen. Därmed vill mängden av utslipp komma upp i 86 gånger så mycket.


En annan sak är Fukushima Danii som ligger ett stekast i från - man kan också där få problem med att upphålla sig på anläggnignen pga hög radioaktivitet. 
Da kan man plussa på utsleppen från de här reaktorer och bränslebasseng också...


En hel värld med kunniga politiker och experter har varit förlamade utan att göra något med saken. Det finns inget de kan göra för att hindra det i att ske. Men de kan förbereda sina länder på eventuella kristiltak inan hälsa, medisintillverkan, ernäring och så vidare. OCH - de kan lägga press på och hjälpa Japan att börja evakuera NÅ! 
VAKNA!


I USA finns ett tjugotal reaktorer som är presis lika som I Fukushima, med bränslebassängen som utgör det största radioaktiva utsläppen,plasserad på toppen av byggnaden, utan annat skydd än bygningen själv.


Hur står det till med svenska reaktorer? Om elforsyningen ryker, har man batterier som går några få timmar, sen en generator som går igang. Får man inte tilförsel av bränsle till dessa, eller de stannar av andra orsaker, får man härsmälta som i Fukushima och problem med kylningen som måste pågå i år, även om reaktorna slås av.


Om Fukushimas skakka reaktorbygnad går omkull i nästa jordbävning - så vill  vår värld förändras.


Det är inte fel att vara förberädd. kolla för exempel 
- checklistorna på "Din säkerhet.se" om vad du bör lagra av mat och utstyr.


. Tjata på dina lokalpolitiker -vad gör de för att bergränsa skador som det vill medföra för Sverige och Europa vid en evenuell katastrofolycka? Har de satt sig in i vad det vill säga?
Hur många toppar i samhället förbereder för sig och sina? Borde inte alla få samma nformation? Men de måste vel inte skapa frykt!!!!




DON'T BE SCARED - BE PREPARED!
(VAR INTE RÄDD - VAR FÖRBERÄDT)


Kolla också: Är det rett att GPS-övervaka barn?
                           Att vara förberädd


torsdag 12. april 2012

Fuksuhima worst scenario trugar norra halvklotet! (AUDIO)

Radio Ecoshock: De värsta problemen i världen

Alex Smith, för Radio Ecoshock, intervjuer kärnkraftsindustri expert Arnie Gundersen, Fairewinds Associates.


                                                       


ÄNTLIGEN TALAS DET ÖPPET OCH HÖGARE OM DET SOM ÄR WORST CASE SCENARIO!
Arnie Gundersen varnade oss för ett år sedan - alla som vill lyssna - att det var potensiale till en världskatastrof i bränsklebassängen i reaktorerna tre och fyra, i Fukushima, Japan.Varför har nu den här historien äntligen fått större uppmärksamhet, ett år senare? "

Kärnkraftolyckan i Fukushima Japan är långt ifrån över.
Tre reaktorer fortsätter att härdsmälta. Ingen kan egentligen säga VAR bränslet befinner sig – det kan befinna sig på väg ner i jorden.
Nu dannas en storm av internationell oro för att Fukushima sättar hela norra halvklotet i riskzonen.
Poolerna med kärnfysisk bränsle kan bli exponerad, vilket medförer så hög radioaktivitet att ingen kan arbeta där. Därmed kan hela anläggningen bli utan tilsyn.
Reaktor 3 utgör en stor risk.
Reaktor 4 är en ruin som kan kollapsa i nästa skalv. Då vill man måtte evakuera Tokyo, och jag hoppas vid Gud att de brukar all sin tid på att förbereda ett sådant scenario!

Två dagar efter kollapsen skulle zirkonium och radioaktiva metaller (som cesium och plutonium) brinner vid mycket hög temperatur, skicka partiklar högt upp iluften, och skickas runt om i världen.
Resultatet skulle bli en evig katastrof för Japan.
 OCH EXCAKT HUR VILL DET PÅVÄRKA HELA DEN NORDLIGA HALVKULA?

Jag sa för ett år sen och jag säger nu: EVAKUERA NU!
En hel värld är handlingsförlamad! Japanska regeringen har offrad  befolkningen i ett forsök på att överleva som nation!
Man har räknat ut att det finns 98% sjans för att det inom 2 år kommer en skalv som vill få reaktor 4 till att kollapsa.
Borde inte människor få rett information så de har en möjlighet till att välja evakuera?
Så mycket i Japan handlar om att fortsätta leva som tidligare, återgå til ”det normala”. Men man kan inte sticka hovudet i sanden och lossas som om katastrofen i Fukushima är över. Man kan inte vara någon cancer patioent som inte vill veta av sin diagnos – diagnosen gjälder ett helt folk, en hel värld.

Det finns pr i dag INGET SÄTT att plocka bort det radioaktiva bränslet i från bassängen man måste finna upp det först! Innretningen som skulde handtera det, är bombad i filller efter explosionen. Det är så radioaktivt att robotar slutar fungera.
ÄR DET NU INTE PÅ TID ATT BÖRJA HANDLA OCH EVAKUERA?

Davarande statsminister Kan vurderade den gång att evakuera Tokyo, har han berättat sen.
DU som är politiker: Hur tror du det känns det att ha ett sådant ansvar?  
DU har också ansvar för att ropa till Japan att de skall evakuera sitt folk – och att ni vill hjälpa dem.
Och du har ansvar för att informera oss som bor här, vilken fara detta utgör för oss, hur vi kan förbereda oss – eller tänker du att det viktigaste är att undvika kaos, så vi kan inte berätta det? Fortjäner inte vi samma information som dig? Det är inte nog att slenga ut information på krissida på webben och henvisa dit!

Lyssna till Arnie Gudersen, atomfysiker med över 30 års erfarenhet inom atomindustrin.



                            M.Kaltofen: Radioaktivitet sprids  luften (VIDEO)

                            Did we almost loose Tokyo? (VIDEO)