KORT OPPSUMMERING AV SITUATIONEN I FUKUSHIMA, JAPAN

2013: APOKALYPSEN FORTSÄTTER i FUKUSHIMA, JAPAN March 2011 med 3 katastrofer:

JORDBÄVNING på 9.1, - utplånade TSUNAMI + KÄRNKRAFTHAVARI - Information hälls tillbaka,”..för att förhindra panik.”

Hela Japan förflyttades 2 meter, Byen Sendai 7 meter! Thernobyl var EN reactor - Fukushima är FYRA.

“THE ONGOING NUCLEAR CATASTROPHE IN JAPAN IS VERY SERIOUS, BUT IT IS PART OF A MUCH LARGER DRAMA. IN THE PAST, ONE WOULD HAVE SPOKEN OF AN ACT OF GOD’, WHICH IS JUST ANOTHER WAY OF SAYING THAT MANKIND IS NOT THE MASTER OF EVERYTHING. Bertrand Barré, AREVA

søndag 20. november 2011

China syndrom uundvikerlig säger arkitekten av no 3 reaktorn, Uehara Haruo


Uehara Haruo. Källa: Fukushima Diary


Reaktor 4. Bild från Juni -11. Källa: Tepco
Haruo säger detta i en intervju 17.november. Tepcos förklaringar är förnuftsstridigt och ett China syndrom är ounvikerligt.
Den smältande bränslen har läckt ut ur inneslutningen (containment vessel) och genom sement golvet ner i grunden. Om bränslet har nådd en del av det underjordiska vattenkällan, så vill det förorena grundvatten, jord och havet.
Om vattnet i grunden blir värmet upp av atombränslet för länge, vill det utlösa en hydrovulkanisk explosion.  

Det är inga nya åsikter – Arnie Gundersen berättade om detta för månader sedan. Men jag har inte hört det offentligt av en Japaner innan i japansk media. I Japan försöker man att övertyga folk om att det inte är någon fara, att livet kan återgå till det normala – men livet vlill adri mer bli som det var i Japan.

Chernobyl. Källa: Ippnw-students.org
I filmen om Chernobyl som du hittar under egen sida på bloggen min, berättar de om hur rädda dom var för att just det här skulle hända med reaktorn i Chernobyl. Resultatet av det kunde bli, att stora delar av Europa hade blivit ödemark och inte möjlig att leva i.
Det de gjorde i Chernobyl, som du kan se autentiska upptak ifrån på filmen, var att gräva en jättelång tunnel under jorden bort till reaktoren, grävde ut ett stort rum under reaktorn och fyllde igen med sement och något som ville stoppa härsmeltan, jag undrar om det var bly. Ni får kolla och se själv. Det är alldeles otroligt vad de klarar att uträtta. Men så kallade Russland också in 600 000 män från militärhet som gjorde en gigant insats här.

Japan blev uppfordrat att sätta in tilltak för att förhindra an läcka att sprida sig, men det var oroväckande tyst.  
Kanske tänkte de på pengar, kanske tänkte de att skadan redan var gjort..? Undrar om vi får veta någon gång.




         Livedoor news    


torsdag 17. november 2011

DEMO: Hydrogen explosion - kan ny explosion komma i Fukushima?(VIDEO)

Explosion i reaktor 3, 14.mars 2011




Vad betyder det att hydrogen byggas upp i reaktorerna (containment) i Fukushima? Kan det uppstå en ny explosion?


Arnie Gundersen visar här vid demonstration vad som händer när hydrogen bildas upp och exploderar.




I Fukushima har de kontinuerlig tilförsel av nitrogen för att hindra hydrgenet att komma i kontakt med luften, som kan medföra en ny explosion.

NB: Gör INTE detta hemma - extremt farligt.

mandag 14. november 2011

Coldicott and Gundersen: "Harmlös" Xenon gas är historians största utsläpp! - gir ökning i lungcancer (AUDIO)

Arnie Gundersen och Helen Caldicott

Helen Caldicott intervjuar Arnie Gundersen i sitt radioprogram: ”If You Love This Planet” för en update av situationen, 11.11.11.




Arnie Gundersen är – mer än Japan – den som informerar världen om vad som händer i den havererade atomanläggningen i Fukushima. Han är nuclear ingeniör och har arbetat i när 40 år på olika atomanläggningar – 70 stycken.

Om alt det radioaktiva vattnet på anläggningen: Räningen av vattnet som de gör nu, skulle föra till mindre radioaktivt vatten på plats. Men 400 TONN vatten läcker in på anläggningen VARJE DAG. Från grunnvatten, regn och spricker i byggningarna.

Om all rörupplägg (pipes) som finns där: Det finns otroliga mängder med rör… till radioaktivt vatten, till radioaktiv damp… Japan har sagt att rören kan inte klara av et stort skalv till eller en tsunami. Det vill då gå 38 timmar för en ny meltdown händer, och det som måtte vara igen av kärnan vill smälta.
Det finns nästan ingen plats alls att lagra mer vatten på. Och det vill fortsätta att öka med 400 tonn dagligen i månader och år framöver. (Så vad gör man? Jag minns de klagade på detta för månader sen – det var läcka från lagringstankerna, och de sa att det kunde rinna ut i havet. Sen blev det stillt. Kanske rinner det ut i havet, tänker jag – slik som med damp och gas. )

Mycket rör... Ipcdigital.com




Reaktor 1: De har satt ett tält över, vid hjälp av fjärstyrda robotar, för radioaktiviteten är så hög att man kan inte arbeta där. Radioaktiviteten går opp genom et slags tårn och ut i luften i stället för nära vid grunden. Utsläppen går genom filter som kan filtrera bort ca 90 % av stora partiklar. Men väldigt mycket är små partiklar. Filtrena stopper häller inte de flytande utsläppen. Dessutom så är det så att man tjänar inte mycket på att tunna ut radioaktiviteten – det går inte att utrota den på hundravis och tusenvis av år. Det blir som att spela ”waccamole” – ett amerikansk spel där man slår på det man ser.
Filterna måste lagras – intill man hittar hur man skall få bort bränslet som ligger nedsmälta på golvet. De blir veldigt radioaktiva, och fylda med cesium, strontium, cobolt 60 och plutonium. Det finnas pr i dag ingen teknologi för att ta bort nedsmältat bränsle. 

Reaktor 2 och 3: radioaktiv gas och damp läcker ständigt ut. Det skal inte göra det även om byggningen är sönder, och berättar att det finns spricker också i omslutningen.

Reaktor 4: byggningen är svårt skadad och kan kollapsa. De har gjort åtgärder för att stötta upp själva brukt bränslebassänget, men bygget är inte säkert. Skulle det rasa, måste folk evakuera! Det är ingen som vet vad som då vill hända, om bränsle skulle ligga öppet utöver – det har aldri händt. Men i en simuleringsövning lik detta bassänget, räknade man ut att 86 000 människor dog.

Cold shutdown: det är MENINGSLÖST att tala om att uppnå detta. Cold shutdown är en tillstand man söker att uppnå inne i reaktorkärnan,där man sänker temperaturen till under 100 grader för att brämsa kärnfysisk reaktion. Det kan nog hända att vattnet i reaktorerna kan komma ner i temperatur, men reatorkärnan, bränslet är jo inte där, den befinner sig på golvet (möjligt också segat ner i grunden –china syndrom) där det ligger som en hård pannkaka. Och DET ÄR MINST 100 TONN I VARJE REAKTOR.
Nedsmältad bränsle, Chernobyl, såkallad elefantfot. Källa:http://chernobyluk.tumblr.com

Mängd utslepp: Det är mindre utsläpp nu etter tältet över reaktor 1, innan var det 13 trillioner terabequerel – nu är det 10 trillioner terabequerel. Kanske ingen stor färtjänst.
Xenon 133 och cesium 137 är nobla gasar – i starten var utsläppen av xenon 133 det största i världens historia! Noble gasar finns inne i bränslet, inne i claddingen som utgör bränslestavarna. När claddingen smältar frigörs extrermt mycke gammastrålning . folk blev bombarderet med gammastrålar, som Noble gases, och det opptas i lungerna. Efter kort  omdannas det till iodine 137, till cryptome, till strontium.
Och detta är inte bare vid olyckor : ”rutinmässiga utsläpp” gör för sig vid alla nukleära reaktorer. Och då får man ”rutinmässig cancer sjukdomar!”.

Reaktor 4 har varit den största förorenaren, vid sitt brukat bänsla bassäng.  Reaktor 1-3 har drivits i 4,5 år, så det finns mycket plutonium dem. Det är det uranium blir till, plutonium. Talmolide barnen var förgiftad av plutonium. Och det har en halveringstid på 24 400 är…
Alla länder med en atomreaktor, har en potentiell bombfabrik.

Hot particles i USA: Det blir målats hot spots i USA med hög radioaktivitet. Seattle, Washington. Mark Kaltopfen skriver i en rapport att människor i april fick i sig 5-10 slika hot partickles pr dag. Luftfiltrar från bilar i Japan och US, samt skosnören från små barns sko i Japan, var svårt radioaktiva.
VI får sannheten fram i små biter i taget. Det är en stor katastrof som är downplayed. Också i USA. (Og också i Europa!)


Läs också "M.Kaltofen: Radioaktivitet sprids i luften" (VIDEO)  >>>



Upprydning och evakuering: efter Chernobyl tog det russiska byråkratiet lite tid innan de kom i gång, men då uträttade de mycket och evakuerade människorna.
Japan har mer folk, men de bryr sig inte. Forfarande bor 300 000 barn fortsatt i Fukushima området! De skulle ha flyttat de til sör. Också kvinner, de gamla och de sjuka.

Barn på skolans lekplats
MAN KAN IKKE RYDDE OPP RADIOAKTIVITET! Man kan ta en bulldoser och grava veck översta jorden. Regnet leder så radioaktiviteten tillbaka till jorden igen. Höga doseringer har målats på lekplatser där man har tagit bort 5 cm av jorden. När man brinner denna jord, frigöras radioaktiviteten igen, den läggs på marken, regnet tilförar mer, radioaktiviteten akkumuleras i maten. 
Man kan inte städa det rent från en atomolycka. En atom olycka ändar aldrig. Radioaktiviteten vill finnas där i hundrar och tusen av år. England flyttade sina ut av London under Blitzkriget.   
Japanska barn går med sko och skosnören fulla av radioaktivitet. När dom har knytet skorna, tar de mat och puttar i munnen. Derav får de i sig radioaktivitet. Pluss att de andas in.

Det som är på jorda, det BLIR DÄR. Och radioaktiviteten koncentreras i maten.

MEN MAN KAN GÖRA NÅGOT SÅ DET INTE BLIR VÄRRE ÄN NÖDVENDIGT:
Inte blanda in fjorårets ris med årets, för att komma under gränsen radioaktivitet på tillåten ris. Är den farlig så är den farlig.
Inte brinna radioaktivt material, för då får man utsläppen i luften på nytt.
Brinningen och lecka från anläggningen, medför att också kloaken är högt radioaktivt. Den brukas vanligen till att bygga hus av, men det är inte tänkbart nu.  Man behöver en lösning på kloaken, men det finns inte. 50 hela fotbollstadium fulla av kloakslam – och ingen stans att ha det.
Till slutt, vad vill Arnie Gundersen si till USA’s president? 
Lägg ner alla Mark I reaktorer, den finns stor risk med de. Det finns 25 stycken i världen, många av de i USA.


søndag 13. november 2011

Journalister rapporterar från Fukshima

Cryptome.org

För första gång sedan olyckan har journalister fått slippa in på Fukushima anläggningen - men de blev bara bussade runt, och fick gå ut bara på en plats - där de fick samtala innan de blev körda ut igen.
Utstyrade med geigertällare kunde journalisterna se höga radioaktiva värder - hält upp til 300 microSv/timme -             medan vanleg dosering här hemma är 0,100- 0,150 microSv.
Reaktor 4,Cryptome, David Guttenfelder, Pool


Översta del av reaktor 3, Reuters

Läs: Martin Fackler from New York Times beskriver sitt möte med Fukushima:

Telegraph.co.uk
(google translate)

fredag 11. november 2011

Ökt radioaktivitet over Europa - samband med Fukushima förnekas!

Expressen.se


Ökt radioaktivitet over Europa sedan slut på oktober - samband med Fukushima förnekas.

Sedan mars har jag berättat om myndigheter i Japan som inte berättar sanningen om radioaktivitet : ingen fara, alt ok.

Det samma hörs nu i Europa – britiska ”experter” hevdar det kan komma från radioaktiv medicin som pasienter är behandlat med på britisk sykehus! 
OCH DET MÅLAS I MÅNGA MÅNGA LÄNDER!
Goda förslag haglar från andra länders ”experter”. Italiensk ”expert” hävdar även att det kan komma från en UBÅT!

De engelska ”EXPERTERNA” hävdar vidare att det inte kan komma från Fukushima därför att det är så länge sen olyckan, och det radioaktiva iodine-131 som är upptäckt bara kan upptäckas kort tid efter utsläpp –¨

ANTINGEN HAR DE INGEN ANING OM HUR RADIOAKTIVITÄT STÄNDIGT SIVER UT FRÅN FUKUSHIMA, OCH ATT DET PÅGÅR KJEDREAKTION DÄR NEDE –

ELLER SÅ ÄR DET AVTALAT SPEL ÖVER DET HELA ATT LÄGGA LOCK PÅ ALL SANNING –

Alla länder är dog eniga i att radioaktiviteten inte kommer från några av ländernas kärnkraftvärk.
Du kan välja själv vad du vill tro. Iodine-131 koncentreras i mjölk och ger thyriod cancer. Att iodine-131 nu hittas igen over Europa, är en bevis på att fission pågår, (det är ett produkt som uppstar pga fission)  och att vad som helst kan hända i Fukushima.

VAKNA!
FÖLG MED PÅ DE SOM GIR DIG NÄRMAST SANNING: Arnie Gundersen, Enenews, Fukushima Update.

Myndigheterna sägar doserna är små och ingen fara. Men under de här månaderna sedan olyckan har ingen myndigheter talat sanning – förutan Japanska statsministern EFTER att han gick av: då sa han att vågade inte säga sanningen om radioaktiviteten, därför att folk skulle få panik... och att han trodde ett tag Japan skulle förödas som land.
Och om de hade evakuerad människorna försvarligt, så hade det också skjedd. Men det är inte över än. 

PÅ tidningarna i Europa får man intryck av att de inte precis är uppdaterad på det som händer i Fukushima. Man hittar formuleringar Som:  ” etter olycka i mars upptäcktes iodine -131 som troligen stammade från Fukushima.”

Det är inget att undra över – efter 3 dagar var radioaktiviteten där i USA, och ytterligare en vecka senare, var den över Europa. Det är 100% säkert.
Här kan du se animasjoner och forskningsstationers beräkningar på radioaktivitetens strömmar över Europa:        LÄS MER  >>>

Atlanticwire.com

Även om du inte har fullt med så noga på vad som händer i Fukushima –
Tror jag du klarar den här quizen:
Det finns en kärnkraftsanläggning i Japan där fyra reaktorer och et brukat bränsle pool är förstörd, och der fisson pågår. Så ökar radioaktiviteten (iodine) över stora delar av Europa – ingen av Europas atomanläggningar är orsak till läckan.
Tror du da det är större sannsynlighet för att det skyldes en ubåt, eller medisin på sjukhusen – eller kan det faktisk ha något att göra med världens största kärnfysiska katastrof någonsin..?

Länderna som uppger ökning i radioaktivitet är Tjeckia, SVERIGE, England, Österike, Tyskland, Ungarn och Slovaika. Än så länge.
IEIA säger”.”Det har ingenting med Fukushima att göra”…

Mängden iodine-131 är trolig liten – NU. Men om vi inte kan lita på myndigheterna att de berättar sanningen nu – när kan vi lita på de? I Japan är det jättesvårt, de vill jo gärna lita på myndigheterna. I stället borde de vara rasande över att bli utsatta över för så mycket radioaktivitet. Och fantasirika bortfärklaringar.

Här borde vi också vara arga – och ha dårligt samvete – därför att det japanska folkets hälsa offras för att nationen Japan gör ett desperat försök på att överleva som nation. Jag tror Japan är förstört som nation. Och människorna måste evakueras!



Källa:
http://www.iaea.org/press/

Kartor och animationer över radioaktiv spridning i Europa och USA


Kartor och animationer över radioaktiv spridning i Europa och USA




Från mars kom animationer som linkerna under, zardoz,nilu är Norska institutet - visar Europa sluten av april, och USA början av mai. De visade worst-case scenarios, så man visste inte helt vad man skulle lägga i dem.  

Tyvärr blev de olika tatt bort. De norska, de tyska, alla blev tatt bort.

Situatiuonen i Fukushima blev inget bättre - men när info kom ut,om härsmältan, om ongoing fission/kjedreaktion osv -  så var det verre än alla worst-scenarios som man hade förestelt sig. Så animationerna som  var lagat ut ifråndessa scenarios, de var kan hända inte så långt unna sanningen.


http://zardoz.nilu.no/~flexpart/fpinteractive/plots/tracer_h_2019.gif

http://zardoz.nilu.no/~flexpart/fpinteractive/plots/tracer_h_1511.gif

Det finns många sådanna plots. Jag skriver inte om detta så folk skall bli rädda - men folk har krav på att veta vad som pågår. Folk måste veta at man kan inte lita på myndigheterna - man måste sjecka lite själv. Och ta vissa förhandsreglar. 
Atomenergibyrået har också gett ut et slikt plot, men jag hittar det inte just nu. Kanske jag ligger ut det sen.



onsdag 9. november 2011

Sverige offentliggör inte resultat efter stresstesting av kärnkraftanläggningerna



Europa har utfört stresstest på sina kärnkraftanläggningar - Greenpeace är inte imponerad. Resultaterna är till bekymring för människor i hela Europa.


Sverige har even nekad offentliggöra sina resultater, trots efterfrågan från European Regulatory Advicory Group.




Hallo, Sverige?
Hur står det till vid atomanläggningerna?
Jag minns då temaet kom upp i Europa med stresstesting, då tyckte Sverige inte alls att det fanns behov för det.
Kom med rapporterna då, så får vi kolla.


Det är många bekymmer.
Men mest måste man fråga sig:
HUR KAN DOM BORTSE FRÅN SÄKERHET OCH EVAKUERINGSPLANER FÖR MÄNNISKORNA SOM BOR RUNT OM ANLÄGGNINGEN?


Evakueringszonerna är aldeles för små. Experter säger nu att evakueringszonen runt Fukushima mäste vara minst 100km!
Kolla papperna från Ringhals i Oskarshamn - där står att zonen också är en ECONOMISK fråga - vet alla svenskar det?
Skall inte människors hälsa och säkerhet komma aller fremst?


Lär av Fukushima - man kan inte lita på myndigheterna  - förbered dig, och kolla själv i stället fär att lita på myndigheterna.


Atomreaktorernas ålder är också alvorlig. Det är kostbart att bygga nya, utvidade fullmakter till fortsatt drift ges till reaktorer som borde ha varit tatt ut av drift därför att det är pengar att tjäna.


INGEN länder har testat om atomanläggningerna klarar av ett terrorhot - troligen därför att ingen av dem klarar av det.
Vad tror du terroristerna tenker om det? Eller skall vi låta bli att tänka på det, så kanske försvinder hotet av sig själv?
Eller skall vi tenka att vi måste avvikla atomkraft? Nu?


http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/nuclear-reaction/europes-nuclear-reactor-safety-tests-leave-ma/blog/37673/


M.Kaltofen:Radioaktivitet sprids i luften (VIDEO)


Marco Kaltofen,PE, arbetar vid Worcester Polytechnic Institute, der han forskar på luftbårna radioaktiva partiklar från Fukushima och från amerikanska kärnkraftanläggningar som Hanford.


Också han understrekar:
- Man har visst från dag 1 att utslippen och omfanget var stort, men   
  information blir hållt tillbaka.
- Vår viktigaste informationskälla är Arnie Gundersen, nuclear ingeniör, som 
  sitter på den andra sida av jordklotet. Många frivilliga bidrar att
  samla info, både i Japan och annars.
- Vi är INGET närmare en lösning i Fukushima, det kan eskalera.
- Hotspots existerar också i USA, men man har ingen metod för att kunna  
  bevisa vilken cancer i USA som kommer från Fukushima.
- Regnskyll kan bringa ner slika hotspots med radioaktivitet.
- Viktigaste att mäta regelbundet nu är radioaktivitet i mat, speciellt fisk,  
  sedan havet är förorenad. Det göras inte pr i dag.


Marco Kaltofen berättar också om hur han faktiskt gör när han kollar för radioaktiviteten i sin forskning.
Han berättar också om sitt arbete vid Hanford, som är svärt orovekkande information, men inte alls överraskande.
For det är också en sak jag lärt mig under de här månaderna som kärnkraftkatastrofen har pågått, att byggningerna, standarden, säkerheten, utsläppen, olycksfallen och nästanolyckorna - ÄR SVÄRT DÅRLIG MÅNGA PLATSER ÖVER HELA VÄRLDEN. Det är lönsamheten som styr den här enorma industrien också.
Europa har utfört stresstest på sina kärnkraftanläggningar - Greenpeace är inte imponerad. Sverige har even nekad offentliggöra sina resultater, trots efterfrågan från European Regulatory Advicory Group.


LES MER >>>



torsdag 3. november 2011

Orsak till att USA är specielt utsatt för radioaktivitet från Fukushima

Stormsurf visar hur jet strömmarna går från Japan och östover mot USA. Radioaktiviteten spredte sig snabbt över hela nordliga halvklotet, der den nådde Nord America 15. mars och Europa 22.mars.
De första utsleppen startade troligen rett efter jordbevningen, och innan tsunamien, 11.mars, 06.00.
Utrsleppen kom från de skadade reaktorerna och från spent fuel pool, brukt brensle basseng.

onsdag 2. november 2011

Fukushima Alert: Fission Restarted in unit 2 Japan Nuclear Update 11/1/11


Blogger med egen humoristisk vri på nyhetsförmedlingen.

Analys visar ökning i cancer vill komma också i USA


Nu är data här som viser vad Arnie Gundersen har hävdat hela tiden, att också USA, specielt vestkusten, också vill se ökning i cancer de närmsta 10-20 år.
 "...en personlig hälsofråga i Japan och en folkhälsofråga i USA och Canada."
Datane viser att USA's krav efter olyckan om att deras medarbetare skulde evakuera 80km från atomannläggningen, var rett och nödvendig. Hur många människor bor innanför en slik zon vid kärnkraftanläggningar i USA, i Sverige? Vi har ingen slik zon i Sverige i dag, vad jag vet? 
I Japan har dom också tatt prov av barns skosnören som var svärt höga. Alla politiker, japansk eller svensk, som inte forhindrar detta, är medskuldiga.
I Japan fortsättar det att strömma på med nya höga hot spots med hög radioaktivitet - men det är svårt att innrömma att det kan komma från Fukushima. Det är bara tragisk. Naturligtvis kommer det derifrån. Hur länge kan förnekelsen pågå på ett slikt nivå?

Smått om sen kommer informationen ut -  3 stik härsmälta, och nu atomspaltning pågår i reaktor 2 - muligens. Och ja, var visst också i reaktor 1 och 3...
Och sen slenger dom på till slut att cold shutdown skall nås inom årets slut...
Dom vet inte en gång om all magmaen fortfarande finns kvar där eller hur mycket som är på veg ned genom jorden. Ett China syndroom kan vara pågående, och ingen kan ana hur utfallet kan bli.

Här finner du transcript från Arnie Gundersens video:
FAIREWINDS.COM


Bästa info på Fukushima : vad vill hända, vad har hänt

Om du bara skall kolla ETT sted för att få info om Fukushima och vad som händer i Japan - och hur det kan påvärka värden - så skal du kolla Chris Martensons intervju med Arnie Gundersen från 3.juni 2011.


.Antingen lyssna på engelska och följ engelsk text:





Eller läs utskrift av Chris M.'s intervju med Arnie Gundersen på "Google svenska" :

DEL 1: Farorna med Fukushima är värre och har längre livslängd än vi tror

DEL 2: Skydda dig om situationen förvärras