KORT OPPSUMMERING AV SITUATIONEN I FUKUSHIMA, JAPAN

2013: APOKALYPSEN FORTSÄTTER i FUKUSHIMA, JAPAN March 2011 med 3 katastrofer:

JORDBÄVNING på 9.1, - utplånade TSUNAMI + KÄRNKRAFTHAVARI - Information hälls tillbaka,”..för att förhindra panik.”

Hela Japan förflyttades 2 meter, Byen Sendai 7 meter! Thernobyl var EN reactor - Fukushima är FYRA.

“THE ONGOING NUCLEAR CATASTROPHE IN JAPAN IS VERY SERIOUS, BUT IT IS PART OF A MUCH LARGER DRAMA. IN THE PAST, ONE WOULD HAVE SPOKEN OF AN ACT OF GOD’, WHICH IS JUST ANOTHER WAY OF SAYING THAT MANKIND IS NOT THE MASTER OF EVERYTHING. Bertrand Barré, AREVA

søndag 18. september 2011

Tack Kan! - avslöjar evakueringsplanerna för Tokyo


Källa: abc.net.au


Japans förre premiärminister Naoto Kan har nu gått av, och tack Gud att han nu talar öppet och berättar från sanningen om Fukushima!

Sen skall vi minnas att Japanerna INTE lätt säger negativa saker, därför att det är i deras kultur att vara positiv.

Så det han säger är sagt försiktigt.

Har man följet med i Fukushima katastrofen, vet man detta. Men det är viktigt att det blir sagt högt av framstående personer, och att man så diskuterar:

ER DET RÄTT ATT EN HEL GENERATION SKALL OFRAS FÖR HOPPET OM ATT ET LAND SKALL KUNDE ÖVERLEVA?

-Kan planerade att evakuera så många som 30 miljoner människor från Tokyo och dess omgivningar under Fukushima nukleära katastrof.

FORTFARANDE ÄR DETTA AKTUELT – FRÅN FUKUSHIMA LÄCKER STADIGT RADIOAKTIVITET TIL LUFT, JORD OCH HAV – DEFÖR VET MAN ATT RADIOAKTIVITETEN KOMMER ATT ÖKA.
DET FINNAS OCKSÅ REELLA RISKER FÖR ATT SITUATIONEN RASKT KAN FÖRVERRAS. ÄR DET RÄTT ATT UTSÄTTA DEN JAPANSKA BEFOLKNINGEN FÖR DET?
VAD FÖR ETT MENNISKIOSYN ÄR DET VI HAR? HAR VI LOV ATT BARA SÄGA ATT DET INTE GÅR ATT EVAKUERA? SAMTIDIGT MED ATT VI KRIGAR OCH STORA MÄNNISKOMENGDER ÄR PÅ FLUKT? 

- Kan sade att evakueringar i en sådan skala kan ha lett till Japan att inte kunna fungera.

Han sade att han bad experter om "simuleringar av det värsta scenariot" i Fukushima kärnkraftverk.
-Han sade att experterna förklarade att människor som lever 200 till 250 kilometer från fabriken skulle behöva evakueras. Til eftertanka är Japan 400km på det bredaste.

Han sa att han betraktade det kaos som skulle ha blivit följden om en sådan åtgärd hade vidtagits.
''Det var ett avgörande ögonblick när jag inte var säker på om Japan skulle kunna fortsätta att fungera som en stat,'' sade han.

''Jag ​​kände att risken var som störst under de första 10 dagar (efter katastrofen).''

VILKA ARGUMENTER TROR DU GICK GENOM HANS HUVUD – OCH TILL VÄRLDENS LEDARE?
KAN DU OCKSÅ HÖRA VAD HAN INTE VÅGAR SÄGA?

- Herr Kan sade också att det inte fanns några effektiva garantier för att ''vi aldrig hade förutsett en situation där en jordbävning, tsunami och ett kärnkraftverk olycka skulle inträffa på samma gång. "

Han levererade också en mindre än smickrande bedömning av TEPCO, operatören av Fukushima kärnkraftverk.

- Den tidigare statsminister anklagar företaget för att vilja överge det drabbade kärnkraftverket på höjden av krisen och lät sina anställda gå offsite för reaktorerna att bubbla bort.

Herr Kan säger en sådan situation var "omöjligt" och han avvisade TEPCO begäran.

Han anklagade också företaget för att inte kommunicera ordentligt med både honom och sitt huvudkontor.

-Herr Kan säger TEPCO inte kunde förklara för honom vad som hände med avluftningsprocessen i Fukushima för att släppa ut radioaktiva ånga.

''Även TEPCO tjänstemän på Statsrådsberedningen kunde inte fullt ut förklara varför de inte luftade reaktorerna, så jag var inte säker på om det fanns bra kommunikation mellan TEPCO huvudkontor och Fukushima anläggningen " sa han.


Källa: Abc.net.au



tirsdag 13. september 2011

Info om Fukushima censureras - samtidigt ärklaras reaktorna stabila!

TEPCO ger ut mycket censurerad rapport om atomolyckan i Fukushima


Titta hur info om kärnkraftsolyckan censureras.(Mainichi) 

En vetenskapliga kommitté säger att den har fått en kraftigt censurerad rapport från Tokyo Electric Power Co (TEPCO) om vad som händt vid kärnkraftsolyckan vid Fukushima.

Panelen, som leds av Hiroshi Kawauchi av den regerande Demokratiska partiet i Japan, sade att det behövde manualer och andra relevanta dokument för att utforska orsaken till den pågående nukleära katastrofen.

Den 6-sidors manual för kärnkraftsolyckor TEPCO lämnade var uppdelad i fyra sektioner." Dokumentet var dock nästan oläsliga eftersom det mesta av det hade ---- svarta sladdar. Även avsnitt som var kvar synliga hade hål, så meningen försvann! "



TEPCO försvarade censuren av dokumentet med att det kan orsaka problem vidrörande skydd av kärnfysiskt material.

Ordförande Kawauchi sade mörkläggingen av dokumentet är mycket beklagligt.





Samtidigt säger IAEA, Internationala Atom energi byrået, att atomreaktorerna i Fukushima är stabila – och det even om Tepco inte vill berätta enligt rapporten du kan se ovanför!


Dom är MER stabila nu, vid att dom har fixat nya kylsystem. Even om dom inte fungerar optimalt, så är det bättre än att pösa på tonnevis med vatten varje dag för att kyla när dom. Det är bra.

MEN-
det är ingen som vet exakt hur man skall lösa alla problemen – häller inte hur lång tid det skall ta. Någon säger 1 år, någon säger 100 år.
Kolla bara etiketter på bloggen om Arnie Gundersen eller Michio Kaku - dom är uavhengiga experter (inte betalt av atomindustrien)  som kan beretta hur situationen är i Fukushima.


Så uttalanden från IAEA får inte betyda att dom har tenkt att redusera informationen från Fukushima ytterligere!



OCH - Fukushima är inte mer stabilt än att det när som helst kan komma nye STORE radioaktiva utsläpp – ett nytt skalv kan få reaktor 4 att kollapsa. Et slikt scenarioär okänt. Likadan situationen med 3 stk härsmälta, där man inte kan utesluta att den smältade magman kan gå när i grunden och utveckla et såkallad China Syndrom, där magman mötar vatten och förorsakar en atom explosion.



Reaktorerna läcker fortfarande radioaktivitet. Innredningen dom bygger över reaktor 1, är primärt för att reducera strålnivået nede i reaktorn – den är så hög att det inte går att arbeta där. Tyvärr betyder det inte att strålningen till utomvärden vill försvinna – den radioaktiva ångan måste gå NÅGONSTANS – men man kan hoppas att dom får ned radioaktiviteten en del med filtrar.



Sen har man lecka till grunden och till havet också. Japanske myndigheter vill att livet skall gå vidare som normalt – men det kan inte det. Maten är radioaktiv, fisken, risen – detta som japanerna eter så mycket av. Jorden, grönsakerna, lekplatserna, regnet…

I stora områden runt Fukushima är mycket radioaktivt. Många av dom områden är inte evakuerade.

Men det är en stor mäktig atomindustri som har sitt att sega här också. Många länder er avhängige av atomkraft, många länder tjänar stora summar på att producera material eller utstyr till kärnkraft.



Oskarshamnvverket, abb.se





Fukushima har fått många länder till att sätta frågetecken vid deras eget lands atompolitik och säkerhet – Hur är egentligen säkerheten vid våra atomkraftvärk? Vad om något sådant skulle hända i vårt land? Kan vi klara av att evakuera så många?


Vet du att även här i Sverige är frågan om hur många man skall evakuera också en ekonomisk fråga? Är det ok att det skall vara så?

Är det en ok pris att betala för att vi skall ha kärnkraft?

Jag tycker inte det.





För att beskriva lite av det som är verkligheten, avsluttar jag med noen överskrifter om Japan i dag hos Enenews. Bara av den första överskriften, kan ni se att det strider stärkt imot att reaktorerna skulle vara stabila – man kan inte lita på dom:

Japan Gov't förbereder för ytterligare storskalig strålning som avges från Fukushima -beredskapsövning på måndagen förutsatte ytterligare härdsmälta nr 3 reaktorhärden
13 september 2011 kl 15:24
GSDF håller borren nödutrymning nära drabbade Fukushima kärnkraftverket, Mainichi,... Läs mer

17 kommentarer
BBC-reporter mäter upp till 30 mikrosievert / timme strax innanför säkerhetszon-"Jag vägrar att tänka på det", säger lokal bonde
13 september 2011 kl 14:35
Inne Japans kärn spöke zon, BBC David Shukman, September 13, ... Läs mer

10 kommentarer
Mag
: "Stora mängder" av neptunium-239 flög minst 60km från Fukushima härdsmältor -sönderfaller till plutonium-239
13 september 2011 kl 13:16
Nikkan SPA Magazine: Forskare säger stor mängd neptunium-239 Även i ... Läs mer

17 kommentarer
Rapportera:
Japan Gov't försöka stoppa medborgare från att ta sina egna strålningsmätningar-NHK
13 september 2011 kl 04:52
Tweet: På morgonens NHK "söndag Debatt"-program, Liberaldemokratiska partiet ... Läs mer



Källor:




lørdag 10. september 2011

“Jag trodde atomkraft var säkert”


Den nu avgåtts statsministern Kan snackar ut om sina tankar och sin rädsla efter Fukushima.


”Jag trodde kärnkraftsanläggningar var trygga eftersom dom var stöttad av Japans teknologi. Men jag har ändrat mening efter erfarenheterna med katastrofen 11.mars”, sa Kan.

En period trodde Kan at Tokio skulle bli ubeboelig som följd av Fukushimas atom kris.
Undrar du varför dom inte utvidgade evakueringszonen till 80 km slik USA och andra önskade?
Svaret finns i Kans uttalande:
”Japan ville inte ha överlevd som land om zonen der man inte kan bo hade utvidgades till 100 eller 200km.
… i en situation med massevakuering der zonen hade utvidgas till att omfatta Tokyo och Kanto regionen, hade det varit ”omöjligt” att evakuera alla dom 30 millioner människor  som bor där – denna risken gör att altför farligt till att kärnkraft kan vara ett alternativ för landet.”

Kan, det bästa du kan göra nu, är att fortsätta att snacka ut om detta – till folket, till politikerna och till världen.

Källa:



torsdag 1. september 2011

“Vi måste stoppa dessa rapporter om radioaktivitet att komma ut! ” ??



Vi har, tack Gud, en yttrandefrihet, som gör att vi kan skriva det som vi tycker är viktigt.


Är det EN sak jag har lärt sen Fukushima, så är det att man inte kan 

lita på att myndigheterna berättar sanningen, eller hela sanningen. Statsminister Kan har vid 2 olika tillfällen sagt att han vågade inte berätta därför att han var rädd folk skulle få panik. Och Japan är heller inte ensam om att tona ner det som händer. 

Källa: mjdmook19

Vem är det som uttalar sig så bastant mot yttrandefriheten?


Ifölge artikel i New Scientist: problemet er ikke radioaktiviteten från Fukushima – men rapporteringen av radioaktiviteten.
Det här är inte bara dumt, det är skremmande . Och veldigt många människoliv är berörda.

Mannen som uttalar orden i överskriften, Gary Thomas of the Imperial College of London, sager: “det är veldigt liten lecka nu” – ”Vi måste stoppa dom här rapporterna från att komma ut”.

Så deltagare på en internationell konferens om radioaktiv forskning i Polen, hörde att alt är väl i Fukushima. Det ända dårliga grejen med Fukushima är den negativa rapporteringen.

Vi VET att detta inte är sanning. Det är töv!

Tidligare i augusti rapporterade Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) själv om högaste mätade utsläpp av radioaktivitet någonsin sedan olyckan 11.mars.

VI VET att läckarna inte är små.

VI VET att dom borde evakuera flera människor.

VI VET att det finns 3 stk härsmältade reaktorer

VI VET att det kan smälta ned i grunden (China Syndrom), någon säger det har redan händt

VI VET att radioaktivitet läcker ut i luft, hav och grundvatten

VI VET att reaktor 4 kan kollapsa vid en ny skalv, med internationella följer man inte kan föreställa sig

VI VET att små barn går med geigertällare på jackan

VI VET att regering, Tepco, Atomindustrin, och specialister hyrda av atomindustrin, ljuger

Vi vet massor! Och när dom säger att ”vi måste stoppa dom som berättar sådant, derför att det upprörar Japanerna – då blir JAG upprörd!

Japanerna BÔR bli upprörda! Det är sanningen som är upprörande!’
Källa: HOUSEOFFOUUST, reaktor 3


Stoppa dom som berättar sådant?

HUR? Hur skal dom stoppa människior från att beretta vad som händer? Då måste dom stenga ned hela internet.

När jag läser saker som det här, får det mig att tänka, att kanske är situationen ännu värre än vad jag föreställer mig.

.


Källa: